Algemeen fysiotherapeut

Allereerst zijn we door het volgen van de opleiding fysiotherapie vrij breed geschoold om mensen met klachten aan “het bewegingsapparaat” te helpen. Dus alle spier, pees en gewrichtsklachten van eigenlijk het hele lichaam. Denk daarbij aan rugklachten, nekklachten, herstel na spier/pees scheuren, fracturen of verrekkingen. Ook problemen met duizeligheid en/of hoofdpijn kunnen een oorzaak hebben waar wij iets aan kunnen doen. Daarbuiten hebben we extra specialisaties gevolgd op gebied van wervelkolom en gewrichten (Manuele Therapie) en problemen in de vochtafvoer (Oedeemtherapie).

Ontwikkelingen en Specialisaties

Het oplossen van klachten van mensen wordt constant onderzocht door onze beroepsgroep fysiotherapie. Zo is de rol van fysiotherapeut in de laatste jaren steeds meer coachend en begeleidend geworden. Ook staat leefstijl meer centraal in het oplossen van lichamelijke en geestelijke klachten. Om te kunnen voldoen aan deze aanpak van klachten hebben we extra scholing gevolgd voor leefstijlbegeleiding en motiverende gespreksvoering.

Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet is een landelijk multidisciplinair kwaliteitsnetwerk van eerstelijns zorgverleners dat zich richt op de zorg voor patiƫnten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Chronisch ZorgNet is een open netwerk. Dit betekent dat alle fysio- en oefentherapeuten en diƫtisten kunnen toetreden, mits zij aan de gestelde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden op het gebied van o.a. continue scholing, dataverzameling en praktijkeisen borgen de kwaliteit van geboden zorg. Aangezien de voorwaarden een bepaalde inzet van de zorgverleners vragen is deelname aan Chronisch ZorgNet een bewuste keuze voor zorgverleners die affiniteit hebben met de doelgroep. Omdat wij voldoen aan de eisen van Chronisch Zorgnet, kunnen we ook specialistische zorg leveren op gebied van COPD (longproblematiek), Long-Covid en Hart-, en Vaatproblematiek (hartrevalidatie en etalagebenen).

ParkinsonNet

Ook voor de ziekte van Parkinson is er een apart netwerk van zorgverleners welke zich hebben gespecialiseerd in de behandeling hiervan. Vanaf 1 januari 2024 is Norman aangesloten bij dit netwerk.